... eli mitä teen jo valmiiksi oikein?

  • Kierrätys: Kierrätän mahdollisuuksien mukaan eli lähes aina biojätteet, lasit, metallit, pahvit ja kartongit, lehdet ja paperit, ongelmajätteet, sekä sitten se valitettava sekajäte.
  • Ruoka: En syö lihaa (paitsi viime viikolla tilasin vahingossa eräässä helsinkiläiskahvilassa lihaleivän luultuani sen sisältävän vain juustoa), pyrin suosimaan luomu- ja Reilun kaupan elintarvikkeita (esim. ostamani kananmunat ja maitotuotteet on aina luomua), ja välillä kokeilen täysin vegaanisiakin vaihtoehtoja. Kalaa syön silloin kun sitä tarjotaan jossain (esim. vanhempien luona), mutta itse en osta; tonnikalaa välttelen, mutta olen antanut itselleni luvan ostaa krapulassa Subwayn tonnikalaleivän, koska se vaan on niin hyvää.
  • Liikkuminen: En omista autoa, eli pyöräilen ja kävelen kaikki matkat täällä kotikaupungissani. Kauemmas mennessäni käytän julkisia, ellei ole kimppakyytimahdollisuutta, jolloin matkustaminen tulee huomattavasti halvemmaksi kuin esim. linja-auto.
  • Näiden kolmen isomman asian lisäksi mm. pyrin ostamaan tarvitsemiani ja haluamani tavaroita ja vaatteita mahdollisimman paljon käytettynä esimerkiksi kirpputoreilta ja Huuto.netistä, suosin luomupuuvillasta tehtyjä vaatteita (ainakin niin paljon kuin lompakko antaa periksi), en pidä valoja päällä turhaan ja katkaisen virran esim. digiboksista kun en käytä sitä. Näitä pienempiä asioita voisi luetella aika paljon.
  • Kannatan aktiivisesti esimerkiksi Facebookin välityksellä erilaisia ympäristömyönteisiä ja muita mielestäni kannattamisen arvoisia asioita, kuten Äänestä ydinvoima historiaan- ja Opintotuki indeksiin -kampanjoita, Porkkanamafian tempauksia sekä kaikenlaista ympäristö- ja etenkin ilmastomyönteistä toimintaa.
  • Kuulun Vihreisiin nuoriin ja opiskelijoihin ja Amnestyyn, olen WWF:n ilmastokummi sekä Unicefin kuukausilahjoittaja.

Okei, tämä kaikki nyt kuulostaa lähinnä itsetunnon kohottamiselta ja ylpeilyltä, mutta tarkoituksena oli tehdä kartoitus siitä, mikä kaikki on jo kunnossa ekoelintapojen suhteen. Parannettavaa yhä on - etenkin siinä, mikä vaikuttaa omaan onnellisuuteeni ja mielenrauhaani.