Hiljast o.

Sain inspiksen kirjoittaa pitkästä aikaa, kun tutkiskelin tässä paraikaa nautiskelemani Pirkan juotavan, rukiisen metsämarjajogurtin aineslistaa. Sisältää mm. 1,5 % ruislesettä/spelttivehnää ja 4,5 % marjamehutiivisteitä. Että jahas, hienosti oon mennyt lankaan että tää olisi oikeasti jotenkin erityisen rukiinen ja sen myötä terveellinen. Tyypillistä. (Ja miten tää voi sisältää esim. porkkanatiivistettä?? Huhhuh.)

Oon nykyään jo melko tarkka siitä, mitä ostan kaupasta ja suuhuni pistän. Harvoin ostan maitotuotteita, jotka ei ole luomua, koska ne on muutenkin niin yliprosessoituja, ja jogurtitkin sisältää ties mitä lisäaineita. Yosan kauratuotteet on onneksi hyvä pelastus, sekä tietysti ihan luomujogurtit. Maitoa tai juustoa en juurikaan edes käytä nykyään, paitsi välillä pitää herkutella fetalla tai vuohenjuustolla, mmm. :)
En tiedä kumpi päätöksissä nykyään painaa enemmän, eläinten kohtelu ja muut ympäristöasiat (kuten ilmastonmuutos) vai oma terveys. Mua ällöttää vaan nykyään ihan hirvittävästi syödä ties mitä E-aineita ja muita.